Diagnostic Veterinar

Rabie
Trichinella
EST

Cercetare

Instrumente, kituri, reactivi si consumabile in domeniul cercetarii

Diagnostic Rabie

Diagnosticul Rabiei

Rabia este una dintre cele mai vechi boli virale despre care se stie ca afecteaza atat oamenii, cat si animalele. Virusul rabiei este un virus puternic neurotrop si cauzeaza de cele mai multe ori o encefalita fatala la mamifere. Virusul este transmis in principal prin intermediul salivei, in cazul muscaturilor de catre animale infectate. Programele de imunizare si control pentru protejarea populatiilor animale fata de virusul rabic au condus la eliminarea bolii in mai multe tari vest-europene si in unele tari din America de Sud. 

Incepand cu data de 3 Iulie 2004 se aplica o noua lege europeana care reglementeaza traficul international al carnivorelor domestice din tari in care exista cazuri de rabie in tari libere de rabie. Carnivorele domestice pot calatori daca serul lor contine cel putin  0.5 IU/ml (Unitati Internationale /ml) de anticorpi neutralizanti anti-rabie.

Titrarea anticorpilor anti-rabie are cateva aplicatii practice:

¨           Serologia individuala in vederea comertului international: anticorpii anti-rabie se masoara in laboratoare specializate pentru a determina imunitatea animalelor vaccinate (pisici si caini). Un nivel al anticorpilor mai mare sau cel putin egal cu 0.5 IU/ml este considerat de catre expertii OIE ca nivel acceptabil de seroconversie, de la care vaccinarea este considerata ca reusita.

¨           Confirmarea statusului de vaccinare in cursul unei campanii de vaccinare: controlul anticorpilor anti-rabie permite evaluarea indirecta a eficientei vaccinarii orale in cazul animalelor salbatice (vulpi).

Portofoliul produselor destinate testarii Rabiei include:

Trusa PLATELIA™ RABIES II 51180/ 192 teste

-          este o tehnica imuno-enzimaticacare permite detectia anticorpilorsi titrarea IgG anti-glicoproteina virusului rabic. Acest test poate fi efectuat pe ser provenind de la unele specii de animale – caini, pisici si vulpi.

Acest test se bazeaza pe utilizarea unei tehnici imunoenzimatice in faza solida, cunoscuta ca tehnica ELISA indirecta. O microplaca este invelita cu glicoproteina virala extrasa din membrana virala inactivata si purificata. Conjugatul enzimatic este format din proteina A de la Staphylococcus aureus cuplata cu peroxidaza. Martorii pozitivi, calibrati fata de standard OIE permit determinarea calitativa sau cantitativa a titrului anticorpilor anti-rabie in ser.

Conjugatul fluorescent antirabic 72112

-          reprezinta un conjugat absorbit, liofilizat anti-nucleocleocapsida virus rabic destinat diagnosticului histologic al Rabiei din frotiuri de creier prin imunofluorescenta.

Impachetare: 4 fl x 3 ml

Compozitie:

Imunoglobulinele IgG sunt:

•           obtinute prin imunizarea iepurilor cu  nucleocapsida purificata din  tulpina Pasteur fixata

•           purificate prin cromatografie de schimb ionic

•           cuplate cu izotiocianat de fluoresceina (FITC)

•           adsorbite (dupa titrare) cu suspensie de creier normal de soarece 10%

•           (concentratie finala)

•           clarificate prin centrifugare si liofilizate